Jeg har pleid å bare bruke gurkemeie jeg nemlig. Vært fornøyd med det igrunn. Men etter oppklaring og opplysning fra Laila om forskjellen på å bruke safran vs. gurkemeie, så tenkte jeg at da måtte jeg jammen prøve.
Det lille glasset med 1g safran kostet 174 kr!!! De bør bli gode tenkte jeg, og de bør ikke bli brent!
Vel, joa, de ble gode, men for 174 kr for ETT gram safran, tror jeg at jeg likevel kjører på med gurkemeie. Det blir bare for dyrt. Og vanlig bollesmak med litt kardemomme er uansett veldig godt!
Jeg kjente jo at det var en litt annen, en spiss, smak med safran. For all del, men for 174 kr klarer jeg med ganske godt meg gurkemeie.
Jeg tipper at de ikke bruker safran på skolekjøkkenet der det bakes store mengder. Noen steder går det vel i safran likevel, men om jeg blir bedt om å lage 50 lussekatter til Lucia-fering på skolen, blir det gurkemeie 🙂
Det ble uten rosiner, da hun som bakte de ut ikke liker rosiner. Kjempegode og luftige ble de 🙂
Hver sin smak 😛 jeg har sjeldent laga lussekatter, og da har det vært med gurkemeie =)
Smaken er som baken, den er delt i to ?
men må si meg enig med Doc her altså, lussekatter MÅ ha safran ??
Du har pakkekalender. Og du vet forskjellen samt at det ikke er en frukt. Viktigste er at smaken er god!
Oi, da var dyrt! Eg betalte 36 kr for 1 gram safran på Spar.
Ja jeg har heldigvis lært at jeg kan få tak i ganske rimelig 🙂